Homepage  / Televiziune

Antena 1 pregătește o emisiune nouă de cultură generală pentru copii și adulți. S-a filmat deja o ediție pilot. EXCLUSIV

Antena 1 pregătește o emisiune nouă de cultură generală pentru copii și adulți. S-a filmat deja o ediție pilot. EXCLUSIV

de Redactia Tvmania,

Cel mai probabil, din toamnă, în grila de programe a Antenei 1 va intra o nouă emisiune de divertisment, în care protagoniști vor fi și copii și adulți deopotrivă. Este vorba despre varianta unui format internațional, unde cultura generală va fi la loc de cinste.

Noua producție este varianta formatului „Are you smarter than a 5th grader?” („Ești mai inteligent decât un elev de clasa a V-a?”), unde adulții se vor întrece în a răspunde unor întrebări de cultură generală, ale căror răspunsuri se regăsesc în manualele școlare destinate copiilor din clasele primare până în clasa a V-a, inclusiv.

Potrivit surselor TVmania, am aflat că deja s-a filmat ediția pilot, de producție ocupându-se cei de la Imagic Production. Deja se caută copii și adulți pentru a participa la acest show, care ar putea difuzat din toamnă la Antena 1, în intervalul 18.00 – 19.00. „Prețul cel bun”, game-show-ul care rulează în prezent pe acest tronson, ar ieși cu totul din grilă. Se pare că lui Liviu Vârciu, cel care prezintă „Prețul cel bun” alături de Andrei Ștefănescu, îi expiră contractul de exclusivitate pe care îl are cu Antena 1.

Emisiunile-concurs de cultură generală, tot mai prezente la TV

În acest moment, aproape toate marile televiziuni generaliste au în grilă cel puțin un show-concurs de cultură generală, mai puțin Antena 1 și Prima TV. Pro TV difuzează „Ce spun românii” cu Cabral, TVR 1 are în grilă „Câștigă România” cu Virgil Ianțu și „Care pe care” cu Ruxandra Gheorghe Negrea, iar Kanal  D mizează pe Dan Negru cu „Jocul cuvintelor” și „Tu urmezi”, dar și pe noul format achiziționat , „The Floor”. Acesta din urmă este programat să fie difuzat săptămânal, în prime-time, în toamna anului 2023. Iar prezentator ar putea fi tot Dan Negru.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te