Homepage  / Vedete româneşti

Denise Rifai, mărturisiri despre o nouă ocupație. „Cred că aş fi fost un avocat excepţional”. EXCLUSIV

Denise Rifai, mărturisiri despre o nouă ocupație. „Cred că aş fi fost un avocat excepţional”. EXCLUSIV
7

de Cătălina Matei,

La cei aproape 38 de ani, pe care îi va împlini pe 26 septembrie, Denise Rifai este unul dintre vectorii principali de imagine ai postului Kanal D. Sobră, impunătoare și fermă cu invitații săi din platou, jurnalista tocmai a început un nou sezon al emisiunii „40 de întrebări cu Denis Rifai” și, în ciuda imaginii sale mai dure, are parte și de multe emoții.

Dincolo de formatul pe care îl realizează la Kanal D, Denise Rifai își păstrează conduita elegantă. Și chiar dacă ar fi să renunțe la televiziune, probabil ar profesa tot într-un domeniu cu multe… întrebări. Căci vedetei Kanal D i s-ar potrivi mănușă avocatura. Detalii, imediat!

Tocmai a început un nou sezon de „40 de întrebări…”. Cum crezi că vor fi primite noile ediții?

Din punctul meu de vedere toate ediţiile sunt spectaculoase, cu invitaţi foarte interesanţi. Mă bucură mult şi feedback-ul din partea publicului. Noi suntem în continuare foarte motivaţi să oferim celor din fata micilor ecrane un produs de calitate, şi când spun noi, mă refer la întreaga echipă de la „40 de întrebări”.

Ce invitați vor fi luați la întrebări de data aceasta?

Vom continua interviurile, întâlnirile cu invitaţii mei, care au atâtea lucruri de dezvăluit, de clarificat. Sunt ca şi până acum, personalităţi din diverse domenii, politicieni, artişti, sportivi, oameni cu poveşti interesante,  care nu au ajunseseră la “40 de întrebări”. Avem multă treabă şi de aici încolo pentru că România are o mulţime de personalităţi pe care ne dorim foarte mult să le avem în platoul emisiunii. Cornel Palade, un artist cu totul deosebit, şi Narcisa Suciu, o voce inconfundabilă şi un om de o mare sensibilitate, au fost primii invitaţi ai acestui sezon, urmează şi alte suprize, pe care vă invit să le descoperiţi!

Presupun că ai avut parte și de refuzuri din partea celor pe care i-ai invitat în emisiune. Care este motviul din spatele refuzului?

Sunt anumiţi invitaţi care au anumite contracte, angajamente în derulare. Asta nu înseamnă că nu îşi doresc; e doar o chestiune de timp până vor veni în emisiune. 

 Și s-a întâmplat să fii mai emoționată în timpul filmărilor decât invitatul tău? Da că da… despre cine e vorba? Și cum ai trecut peste emoții?

Am emoţii la fiecare înregistrare, sunt emoţii normale, fireşti, constructive, pentru că „40 de întrebări” e o emisiune care se împlineşte în momentele acelea, în care vorbesc cu omul din faţa mea. Reacţiile diferă de la invitat la invitat, sunt foarte emoţionaţi, are loc un schimba de energie în platou. Se întâmplă ceva unic cu fiecare invitat în parte.

Mi s-a întâmplat şi mie să am emoţii, e firesc mai ales atunci când intri în subiecte sensibile pentru interlocutor. Eu adresez întrebările pe care toţi cei de acasă şi-ar dori să le pună respectivului invitat, dar nu au avut ocazia aceasta. Sunt şi întrebări prin intermediul cărora încerc să înţeleg anumite decizii, acţiuni. Îmi doresc mult că, urmărind emisiunea, oamenii din fața micului ecran să îşi facă o idee cât mai apropiată de realitate despre invitatul respectiv.

„Sunt şi foarte sensibilă, am o anumită fragilitate”

 Cum ești tu dincolo de camerele de filmat?

Sunt ceea ce se vede şi în faţa camerelor. Sunt un om corect, onest, un jurnalist ferm, curajos. Ce nu se vede, probabil, este că sunt şi foarte sensibilă, am o anumită fragilitate. Nu mi-ar fi plăcut să fiu altfel.

Ce îți place să faci când nu filmezi?

Eu aleg să fac în viaţa asta cam tot ceea ce mă împlineşte. Îmi place să citesc, să fiu în permanenţă în contact cu ceea se întâmplă în spaţiul public românesc, să îmi întâlnesc prietenii, să vorbesc cu oamenii, efectiv, doar ca să iau informaţie, să înţeleg anumite lucruri. Îmi doresc să fiu ancorată în tot ce înseamnă realitate. Dincolo de asta, am activităţile mele ce ţin de relaxare; plimbările, sportul, muzica, întâlnirile cu oamenii dragi mie, timpul petrecut cu mine însămi. E nevoie câteodată de linişte să îţi auzi gândurile şi să îţi construieşti strategii.

denise-rifai-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Care este rutina ta de îngrijire? Și care sunt tentațiile, de orice fel, pe care le ocolești cu greu?

Este important să ne păstrăm o alimentaţie curată, din toate punctele de vedere. Ca să fim sănătoşi trebuie să mâncăm alimente curate, neprocesat, să fim foarte atenţi la ceea ce consumăm. Este greu să stai departe de băuturile carbogazoase, de toate tentaţiile lumii moderne în materie de industrie alimentară. Este o luptă continuă să mănânci curat şi corect şi să îţi menţii corpul cât mai sănătos pe termen lung.

În ceea ce priveşte rutina de îngrijire a tenului, trebuie pus accentul pe două elemente: curăţare şi hidratare. Iar alimentaţia, de care vorbeam înainte, are contribuţie uriaşă în menţinerea tenului luminos, sănătos.

 În ce alt domeniu crezi că ai fi excelat?

Cred că aş fi fost un avocat excepţional. Şi, apropo de ce mi-ar plăcea să fac, mi-ar plăcea foarte mult să urmez cursurile facultăţii de Drept.

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit până acum?

Primesc foarte des complimente. Mă bucură, mă onorează şi mă responsabilizează atât de mult! Sunt o fericită că aud lucrurile acestea şi sunt foarte bucuroasă. Îmi place ca prezenţa mea să bucure oamenii din jur. Îmi doresc să fiu o prezenta plăcută, să ajut, să fiu utilă.

Foto: Kanal D; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te