Homepage  / Vedete străine

Kate Winslet va relua filmările la „Lee” după accidentul minor de pe platouri

Kate Winslet va relua filmările la „Lee” după accidentul minor de pe platouri
5

de Andreea Hentea,

Aflată pe platourile de filmare ale producției „Lee”, în Croația, Kate Winslet a suferit o căzătură duminică și a fost dusă la spital ca măsură de precauție. Celebra actriță britanică se simte însă mai bine și va reveni săptămâna aceasta la lucru, scrie deadline.com.

După ce Kate Winslet a suferit un mic accident pe platouri, un reprezentant al vedetei a oferit o actualizare legată de starea ei de sănătate. „Kate a alunecat și a fost dusă la spital ca măsură de precauție cerută de producție. Este bine și va continua să filmeze, așa cum a fost planificat, săptămâna aceasta”, a precizat acesta, citat de Deadline.

Portretul unei femei excepționale

Kate Winslet a fost distribuită în filmul „Lee” încă din 2015. Lungmetrajul regizat de Ellen Kuras urmărește povestea celebrei fotoreportere Lee Miller. Aceasta și-a început cariera în modelling apărând pe coperta revistei Vogue, iar în 1929 a plecat la Paris, unde a învățat totul despre fotografie și a devenit iubita și muza celebrului artist suprarealist Man Ray. A abandonat fotografia în 1934 și s-a măritat cu un om de afaceri, însă în curând a divorțat și s-a întors la Paris.

Izbucnirea războiului a făcut-o pe Lee să se înroleze ca fotoreporter pentru Vogue, fiind acreditată pe lângă armata SUA în 1942. Ea a devenit corespondentul publicației despre cel de-al Doilea Război Mondial. Lee a străbătut Europa, a lucrat pentru Aliați, a documentat eliberarea Parisului, bătălia pentru Alsacia și a pătruns împreună cu primii soldați în lagărele de concentrare de la Buchenwald și Dachau. Întoarsă de pe front cu sindrom post-traumatic sever, ea a căzut în depresie, apoi în alcoolism și nu și-a mai revenit.

Toate fotografiile și amintirile vieții sale extraordinare au rămas îngropate în podul casei ei din Sussex. După moartea acesteia (în 1977, la vârsta de 70 de ani), fiul ei, Anthony Penrose, le-a găsit și a scris o carte numită „The Lives of Lee Miller”, în care a reconstituit povestea fabuloasă a mamei lui. Filmul regizat de Ellen Kuras va avea la bază chiar acest volum.

Alături de Kate Winslet, în filmul regizat de Ellen Kuras mai joacă Marion Cotillard, Jude Law, Andrea Riseborough și Josh O’Connor. Andrea Riseborough (care a jucat în 2008 rolul titular din „Margaret Thatcher – Lungul drum până la Finchley”, dar pe care am văzut-o și în „Moartea lui Stalin”) o va juca pe Audrey Withers, puternicul editor al revistei Vogue, ediția britanică, prietenă apropiată a lui Lee Miller.

Marion Cotillard va interpreta rolul lui Solange D’Ayen, editorul de modă al revistei Vogue, ediția franceză, care a fost, și ea, o apropiată a lui Lee Miller în perioada carierei ei în modă. O voce respectată în domeniu, D’Ayen a fost arestată de naziști în 1942. Miller a găsit-o, în cele din urmă, după război, dar aceasta era doar o umbră a femeii de altădată. Jude Law va juca rolul lui Roland Penrose, artistul și poetul care a devenit marea dragoste a lui Lee Miller. Josh O’Connor (premiat cu Emmy și cu Globul de Aur și nominalizat la BAFTA anul acesta pentru rolul prințului Charles din serialul „The Crown”) îl va juca pe fiul acestuia și al lui Lee Miller, Anthony Penrose.

Ce spune Kate Winslet despre film

„Acesta nu este în niciun caz un film biografic”, a declarat Kate Winslet pentru Deadline în 2021, referindu-se la filmul „Lee”. „Dacă am fi vrut să spunem povestea întregii vieți a lui Lee, ar fi fost nevoie de un serial realizat de HBO. Ceea ce ne-am propus a fost să reliefăm cel mai interesant deceniu din viața ei, cel care a definit-o și care a făcut-o să devină ce a devenit din cauza tuturor încercărilor prin care a trecut. A fost perioada 1938-1948, care a dus-o direct prin război, și care a reprezentat perioada ei definitorie. Aceasta este povestea pe care vrem să o știe oamenii despre Lee, mai mult decât despre toate celelalte etape din viața ei”, a adăugat actrița.

People au défilé de mode Haute-Couture automne-hiver 2017/2018 „Giorgio Armani” à ParisIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te