Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete româneşti

Sorin Bontea ne propune o alternativă simplă pentru drobul de miel. Rețeta unui drob gustos de pui

de Cristina Țapu,

Paștele aduce bucurie și momente de reuniune în sânul familiilor din întreaga lume, iar în multe gospodării românești, drobul rămâne o tradiție culinară nelipsită. Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, a împărtășit o rețetă savuroasă de drob de pui, dezvăluind și secretul care îl face cu adevărat special.

Ingrediente și mod de preparare drob de pui – rețeta lui Sorin Bontea

Ingrediente: ficăței de pui, inimioare și pipote de pui, pulpă de pui, prapure de porc, ceapă, mărar, pătrunjel, ouă, ulei, sare și piper.

„Tehnica pentru drobul de pui nu diferă prea mult față de cea pentru droburile clasice”, spune chef Sorin Bontea. „Folosesc ficăței, inimioare, pipote și adaug puțină pulpă de pui, ca să lege mai bine compoziția. Ceapa călită este cheia – pun multă ceapă, ăsta e secretul meu! Apoi vin verdețurile, ouăle, sarea și piperul. Mie îmi place foarte mult gustul – e senzațional – și sper să fie și pe placul vostru și al celor cu care veți împărți masa de Paște.”

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

„Primul pas e tocarea ingredientelor, după ce le-am fiert în apă cu sare. Le toc prin sita mare, apoi le amestec cu verdeața, ca să se omogenizeze mai ușor. Eu folosesc o caserolă de ficăței, două de organe, vreo patru pulpe de pui, trei legături de mărar și trei de pătrunjel – dar cantitățile pot fi adaptate după gust. Personal, prefer mai multă ceapă, pentru un plus de savoare”, a mai adăugat chef-ul.

El a explicat că cantitatea de ouă pe care o folosește depinde de cât de „fadă este compoziția”, și, în final, a adăugat patru ouă. Referitor la condimente, bucătarul utilizează sare, piper și alte condimente (putem folosi ce dorim, în funcție de preferințele gastonomice personale) pentru a da gust drobului.

Pentru a adăuga un plus de savoare, Sorin Bontea a menționat că a călit ceapa în untură de porc. Tava este unsă cu un strop de ulei, apoi se aranjează prapurul și se toarnă compoziția. Se acoperă cu cealaltă parte a prapurului și se unge cu puțin ulei.

„Întotdeauna gustați preparatul înainte de a-l da la cuptor – este un pas esențial!”, a subliniat chef Sorin Bontea. „Drobul va fi copt timp de 40-50 de minute, la 180 de grade, într-o tavă în care ați adăugat puțină apă.”

POFTĂ BUNĂ!

Sursă foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
 
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te