Ingrediente și mod de preparare drob de pui – rețeta lui Sorin Bontea
Ingrediente: ficăței de pui, inimioare și pipote de pui, pulpă de pui, prapure de porc, ceapă, mărar, pătrunjel, ouă, ulei, sare și piper.
„Tehnica pentru drobul de pui nu diferă prea mult față de cea pentru droburile clasice”, spune chef Sorin Bontea. „Folosesc ficăței, inimioare, pipote și adaug puțină pulpă de pui, ca să lege mai bine compoziția. Ceapa călită este cheia – pun multă ceapă, ăsta e secretul meu! Apoi vin verdețurile, ouăle, sarea și piperul. Mie îmi place foarte mult gustul – e senzațional – și sper să fie și pe placul vostru și al celor cu care veți împărți masa de Paște.”
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 5
„Primul pas e tocarea ingredientelor, după ce le-am fiert în apă cu sare. Le toc prin sita mare, apoi le amestec cu verdeața, ca să se omogenizeze mai ușor. Eu folosesc o caserolă de ficăței, două de organe, vreo patru pulpe de pui, trei legături de mărar și trei de pătrunjel – dar cantitățile pot fi adaptate după gust. Personal, prefer mai multă ceapă, pentru un plus de savoare”, a mai adăugat chef-ul.
El a explicat că cantitatea de ouă pe care o folosește depinde de cât de „fadă este compoziția”, și, în final, a adăugat patru ouă. Referitor la condimente, bucătarul utilizează sare, piper și alte condimente (putem folosi ce dorim, în funcție de preferințele gastonomice personale) pentru a da gust drobului.
Pentru a adăuga un plus de savoare, Sorin Bontea a menționat că a călit ceapa în untură de porc. Tava este unsă cu un strop de ulei, apoi se aranjează prapurul și se toarnă compoziția. Se acoperă cu cealaltă parte a prapurului și se unge cu puțin ulei.
„Întotdeauna gustați preparatul înainte de a-l da la cuptor – este un pas esențial!”, a subliniat chef Sorin Bontea. „Drobul va fi copt timp de 40-50 de minute, la 180 de grade, într-o tavă în care ați adăugat puțină apă.”
POFTĂ BUNĂ!
Sursă foto: Instagram
Citește și: