Homepage  / Cinema

Robert Pattinson este vedeta noului film SF scris și regizat de Bong Joon-Ho

Robert Pattinson este vedeta noului film SF scris și regizat de Bong Joon-Ho

de Andreea Hentea,

Noul film al lui Bong Joon-Ho este un SF care îl va avea drept cap de afiș pe Robert Pattinson, protagonistul recentului hit „The Batman” . Filmulse află în pre-producție, va fi realizat în Marea Britanie și va fi produs de studiourile Warner Bros., scrie deadline.com.

Bong Joon-Ho, regizorul sud-coreean laureat cu Oscarul pentru regie și scenariu în 2020 pentru filmul „Parazit” / „Parasite”, din 2019 (film recompensat, de asemenea, cu Oscarul pentru cel mai bun film și pentru cel mai bun lungmetraj internațional, cu Palme d’Or, cu Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, premiul César, premiul David di Donatello și două BAFTA), va demara producția SF-ului său în cursul acestei veri, la studiourile Warner Bros. din Leavesden, Marea Britanie.

Robert Pattinson/ (Credit Image: © John Nacion/SOPA Images via ZUMA Press Wire)

Capul de afiș al filmului va fi Robert Pattinson, aclamat pentru recentul său succes, „The Batman” (lansat în cinematografe pe 4 martie și disponibil pe HBO Max). Acestuia i se vor alătura Toni Collette, Mark Ruffalo și Naomi Ackie.

Robotul care nu mai vrea să fie victimă

Viitorul film, care nu are deocamdată titlu, va ecraniza romanul „Mickey7”, de Edward Ashton. Filmul va fi produs de Bong Joon-Ho, care semnează și scenariul, prin compania sa de producție, Offscreen. Printre producători se află și Dooho Choi, de la Kate Street Picture Company, precum și Dede Gardner și Jeremy Kleiner, de la Plan B, compania lui Brad Pitt, care participă la proiect ca parte a contractului general al acestuia cu Warner Bros. Bong Joon-Ho a mai colaborat cu Plan B la filmul „Okja” (2017).

Romanul lui Edward Ashton, „Mickey7”, publicat în luna februarie a acestui an, are în centru un „Expandable”, un robot de unică folosință care face parte dintr-o expediție umană trimisă să colonizeze lumea de gheață de pe planeta Niflheim.

Când o misiune este extrem de periculoasă, chiar sinucigașă, echipajul îl folosește pe Mickey, care este regenerat permanent, cu amintirile rămânându-i însă intacte. După ce moare de șase ori, Mickey își înțelege, în sfârșit, condiția și refuză să moară și a șaptea oară, pentru a fi apoi înlocuit de clona special construită Mickey8.

Numai că, în urma unei misiuni de rutină, Mickey7 dispare și e presupus mort. El reușește să se întoarcă la baza coloniei, dar soarta pare să-i fi fost pecetluită, iar Mickey8 urmează să intre în funcție și să-i ia locul. Ca să nu fie prins și aruncat în reciclatorul pentru proteine, Mickey7 trebuie să-și păstreze dublul secret față de restul coloniei. Între timp, viața pe Niflheim se înrăutățește.

Atmosfera este improprie pentru oameni, hrana este insuficientă, iar terraformarea merge prost. Speciile native sunt din ce în ce mai curioase cu privire la noii lor vecini, iar această curiozitate îl înspăimântă pe comandantul Marshall. În cele din urmă, supraviețuirea ambelor forme de viață se va reduce la Mickey7… dacă acesta va supraviețui.

Recent, s-a speculat faptul că filmul lui Bong Joon-Ho va fi o adaptare vagă a romanului lui Edward Ashton, schimbând unele elemente din structura sa. Această ecranizare reprezintă primul proiect de lungmetraj realizat de Bong Joon-Ho după „Parazit”. Regizorul lucrează, în prezent, împreună cu HBO, la un serial intitulat „Parasite”, care este inspirat chiar de renumitul său film.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te