Homepage  / Televiziune

„România, te iubesc”, 11 decembrie 2022. Poveștile a trei români care fac performanță

„România, te iubesc”, 11 decembrie 2022. Poveștile a trei români care fac performanță

de Andra Stana,

Paula Herlo și Rareș Năstase prezintă duminica aceasta, la România, te iubesc!, poveștile a trei oameni de bine, români care fac performanță în domeniile lor de activitate atât în țară, cât și peste hotare. Emisiunea de la Pro TV îi aduce pe micile ecrane pe expertul în arte vizuale Marius Babias, medicul Ion Zeca și pe pictorul Ștefan Câlția.

Paula Herlo și Rareș Năstase prezintă poveștile unor oameni de bine, „România, te iubesc!”, 11 decembrie 2022

Marius Babias este directorul muzeului de artă contemporană NBK, din Berlin. Este autor, jurnalist, curator de expoziții, doctor și critic de artă, fost profesor de teoria artei în Germania și Japonia.

„La Berlin l-am cunoscut pe Marius Babias, director al unui muzeu de arte vizuale. Mi-a arătat cum sprijină cultura, atât autoritățile germane, cât și societatea. Cum pun umărul nemții la sprijinirea actului artistic și cultural. Sau cum se intervine, de exemplu, cu restricții, în cadrul unor zone protejate, pentru ca dezvoltatorii imobiliari să faciliteze spații pentru ateliere și pavilioane expoziționale pentru artiștii locali. Cu Marius Babias am vorbit și despre rădăcinile sale, la Siret, dar și despre cum sprijină arta vizuală de la noi, pentru a fi văzută la Berlin”, a spus Rareș Năstase.

Paula Herlo prezintă poveștile a doi oameni speciali: chirurgul Ion Zeca și pictorul Ștefan Câlția. Ion Zeca este chirurg digestiv în Colmar, Franța, unul dintre cele câteva sute de medici care operează cu robotul Da Vinci. Este formator pentru doctorii care vor să se specializeze în intervenții chirurgicale asistate de robot. Peste 150 de echipe din toată Europa au trecut până acum pe la cursurile lui. Recent a reușit o premieră alături de un coleg urolog.

În satul pictorului Ștefan Câlția se scrie o poveste al cărei fir albastru aduce în prim-plan oameni pasionați de istorie și patrimoniu. Arhitecți, restauratori și voluntari veniți în sat ca să salveze o operă de artă în aer liber: case cu arhitectură săsească ridicate la începutul secolului 20. Pentru comunitate, venirea lor a fost mirare, care s-a transformat în admirație.

Poveștile pot fi urmărite, pe larg, duminica aceasta, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită, în avans, pe VOYO.

Sursa foto: Pro TV

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton