Homepage  / HBO

Serialul „Idolul”, aplaudat la Cannes și măcelărit de critici, va fi în curând la HBO

Serialul „Idolul”, aplaudat la Cannes și măcelărit de critici, va fi în curând la HBO

de Mioara Tronaru,

De la începutul lunii iunie, la HBO începe „Idolul”, „The Idol” (2023), serial ovaționat timp de cinci minute de publicul festivalului de la Cannes, unde au fost prezentate primele două episoade, și „îngropat” apoi în zeci de articole pline de critici, culminând cu scorul istoric de 9%, dat de Rotten Tomatoes.

O relație complicată

Povestea se derulează pe fundalul industriei muzicale, iar personajele principale sunt o vedetă pop, Jocelyn, interpretată de fiica cea mare a actorilor Johnny Depp și Vanessa Paradis, Lily-Rose Depp (care va împlini pe 27 mai, 24 de ani), și un guru modern, Tedros, jucat de cântărețul canadian Abel Makkonen Tesfaye (33 de ani), cunoscut sub numele de The Weeknd.

Ea tocmai a trecut prin ceva crize în timpul ultimului turneu, dar e mai hotărâtă decât oricând să-și recupereze titlul de cea mai sexy vedetă din showbiz-ul american. El e un soi de guru modern, specialist în dezvoltare personală, proprietar al unui club de noapte, cu un trecut întunecat și un prezent dubios.

Drept urmare, Tedros consideră că are expertiza necesară să îi ducă pe noi culmi cariera, iar Jocelyn e gata să îl urmeze.

„Idolul” este o miniserie americană de 6 episoade, creată de Abel „The Weeknd” Tesfaye, Reza Fahim și Sam Levinson (cunoscut pentru „Euphoria”). Primele două episoade au fost în premieră prezentate la Festivalul de Film de la Cannes, unde a primit deopotrivă ovațiile publicului și criticile jurnaliștilor.

Controverse

Scandalurile au început încă din timpul producției, când regizoarea Amy Seimetz, care făcuse deja cam 80% din serial, a fost înlocuită din cauza unor „diferențe creative” cu Sam Levinson, care-a rescris scenariul și a refilmat scene întregi. Printre „diferențele creative” fiind și prezentarea întregii povești dintr-o perspectivă „prea feminină”. Jurnaliștii de la Rolling Stone au făcut o anchetă uriașă denunțând moralitatea îndoielnică a producției, excesul de scene ce frizează porno-ul și glorificarea violului.

În replică, Lily-Rose Depp i-a luat apărarea spunând că Levinson a fost „cel mai bun regizor” cu care a lucrat până acum și că niciodată nu a s-a simțit mai respectată.

Ideea lui Sam Levinson a fost aceea de a realiza un soi de satiră la adresa industriei muzicale, dar criticii aflați la Cannes nu au fost prea convinși și au „aruncat” în serial cu expresii precum: „Urât, brutal, mai lung și mai rău decât ai fi crezut” (Rolling Stone), „Grosolan și sexist” (The Playlist), „Chiar și muzica e îngrozitoare” (Daily Telegraph), „Ceea ce crede Levinson că e provocator și subversiv e destul de dezamăgitor. Cum poate un serial cu atâta nuditate, sex și erotism să fie atât de plicticos?” (Collider). Vom vedea și noi, din 5 iunie, la HBO.

Cum va fi difuzat

Ca toate serialele care intră în același timp în toată lumea, „Idolul” va avea premiera la HBO, luni, 5 iunie, la ora 4.00, pentru ca apoi să fie difuzat de la ora 20.00. Urmând apoi ca, după același program, să fie difuzat câte un nou episod, din cele șase în total, în fiecare luni.

Tot lunea, și tot din 5 iunie, dar de la ora 21.00, serialul va fi și pe HBO 3.

Iar HBO 2, în va avea în program în fiecare sâmbătă, începând din 10 iunie, de la ora 22.30.

Serialul va fi disponibil și pe HBO Max.

Trailer Idolul, serial HBO

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te