Homepage  / Filme Online

Top 10 seriale politice pe care le poți urmări online în România

Top 10 seriale politice pe care le poți urmări online în România

de Cătălina Matei,

Pe Netflix, HBO și Focus Sat TV poți urmări zeci de seriale cu teme politice care împac toate gusturile. De la drame istorice precum „Medici: Masters of Florence” sau mult mai actuala serie „The Crown” până la SF-uri de genul „Colony”, iată 10 seriale politice disponibile pe platformele de streaming.

La cum merg lucrurile în politica românească și nu numai am putea spune că există subiecte pentru filme și seriale de gen pentru încă 100 de ani de acum încolo. Căderi de Guvern, corupție, coaliții de tot felul, presiuni, jocuri de culise, trădări, manipulări, conspirații… ingredientele perfecte pentru pasionații de gen.

Top 10 seriale politice pe care le poți urmări pe Netflix, HBO sau Focus Sat

„Coroana / The Crown” (2016 – , Marea Britanie) – Netflix

Serialul urmărește rivalitățile politice și viața amoroasă a reginei Elisabeta a II-a, precum și evenimentele care au modelat a doua jumătate a secolului XX. A fost creat de Peter Morgan, care semnează și scenariul, și este produs de Left Bank Pictures și Sony Pictures Television pentru Netflix. Morgan a dezvoltat serialul pe baza filmul său „The Queen” (2006) și mai ales din piesa sa „The Audience” (2013). Primul sezon acoperă perioada de la căsătoria lui Elizabeth cu Philip, duce de Edinburgh, în 1947, la ruperea relației dintre sora ei prințesa Margareta și căpitanul Peter Townsend în 1955.

Al doilea sezon acoperă perioada de la criza Canalului de Suez din 1956 până la pensionarea primului ministru Harold Macmillan în 1963 și nașterea prințului Edward în 1964.

Al treilea sezon cuprinde perioada 1964-1977, include cele două perioade ale lui Harold Wilson ca prim-ministru și o prezintă pe Camilla Shand. Al patrulea sezon se întinde din 1979 până la începutul anilor 1990 și include mandatul lui Margaret Thatcher ca prim-ministru și căsătoria dintre Prințul Charles și Lady Diana Spencer. Al cincilea și al șaselea sezon, care vor închide serialul, vor acoperi domnia reginei până în secolul XXI.

La fiecare două sezoane se aleg actori noi. Claire Foy o interpretează pe regină în primele două sezoane, alături de Matt Smith în rolul prințului Philip și Vanessa Kirby în rolul prințesei Margareta. Pentru sezoanele trei și patru, Olivia Colman preia rolul de regină, Tobias Menzies rolul prințului Philip și Helena Bonham Carter în rolul prințesei Margareta. În distribuția din sezonul 3 se adaugă și Josh O’Connor în rolul prințului Charles. În al patrulea sezon, printre noii membri ai distribuției se numără Emma Corrin în rolul Lady Diana Spencer/Prințesa Diana și Gillian Anderson ca Margaret Thatcher.

Cel de-al cincilea sezon se va lansa în noiembrie 2022.

„Vicepreședinta / Veep” (2012 – 2019, SUA) – HBO

Filmat în Washington DC, „Vicepreședinta” este un serial de comedie cu Julia Louis-Dreyfus în rolul fostei doamne senator Selina Meyer. Aceasta devine vicepreşedinte şi descoperă că acest post nu este deloc aşa cum şi l-a imaginat. Meyer și toți membrii din echipa ei încearcă împreună să se facă remarcați și să lase în urmă o moștenire trainică, fără să se lase păcăliți de jocurile politice de zi cu zi care definesc Capitala.

Seria a fost creată de Armando Iannucci ca o adaptare a sitcom-ului său „The Thick of It”. De remarcat, la repetiții, actorii din distribuție aveau libertatea de a improviza, pentru a fi cât mai amuzanți. Scenariștii, prezenți și ei la repetiții, își luau notițe și modificau scriptul în funcție de improvizațiile actorilor.

„House of Cards” (2013 – 2018, SUA) – Netflix

Tradus în română „Culisele puterii”, producția este un serial thriller-dramatic-politic american creat de Beau Willimon. Este o adaptare a modelului BBC, un mini-serial cu același nume și este bazat pe romanul lui Michael Dobbs.

Serialul prezintă povestea Congresmanului Frank Underwood (Kevin Spacey), un democrat din Carolina de Sud. După ce eșuează în a fi desemnat în postul de Secretar de Stat, el inițiază un plan elaborat pentru a ajunge într-o poziție de putere mai mare, ajutat de soția lui, Claire Underwood (Robin Wright).

Serialul a primit recenzii pozitive și mai multe nominalizari. Până în prezent, a primit 33 nominalizări Primetime Emmy Award, inclusiv Outstanding Drama Series, Outstanding Lead Actor pentru Kevin Spacey și pentru Robin Wright, pentru fiecare dintre primele cinci sezoane. De asemenea, serialul a câștigat 8 nominalizări la Globurile de Aur.

În același timp, producția nu a fost scutită de scandal. În 2017, Netflix a anunţat că încetează colaborarea cu Kevin Spacey, în urma acuzaţiilor de hărţuire şi agresiune sexuală lansate împotriva lui. Actorul a fost suspendat din distribuția serialului.

Bineînțeles, după plecarea lui Spacey, și scenariul a suferit modificări. Astfel, după ce Frank, personajul lui Kevin Spacey, a ieșit din peisaj, Claire Underwood (interpretstă de Robin Wright)  preia cu adevărat frâiele și devine prima femeie președinte, însă pericole formidabile îi amenință moștenirea.

”Președinte de rezervă / Designated Survivor” (2016-2019, SUA) – Netflix

Serialul  este o dramă politică creată de David Guggenheim. Primele două sezoane ale seriei au fost difuzate de ABC, iar sezonul trei în exclusivitate de Netflix.

Producția prezintă povestea lui Thomas Kikman, un politician american care ajunge să fie președintele Statelor Unite ale Americii după ce toți cei care ar fi putut ocupa prima poziție în stat mor într-o explozie.

În cele 3 sezoane se poate remarca un scenariu puternic, cu diverse personaje multidimensionale, conflicte cuprinzătoare și răsuciri de situație în ultimul moment. Kiefer Sutherland, cel care îl interpretează pe președintele Tom Kirkman, intră perfect în rolul de lider și, ocazional, își păstrează „semnătură” cu vocea șoptită, celebră într-un alt serial, „24”.

„Baron Noir” (2016 -, Franța) – Focus Sat TV

Considerat versiunea franțuzească a faimosului serialul american „House of Cards”, „Baron noir” intră în culisele vieții politice din Franța, creionând un tablou captivant al universului în care se mișcă aleșii poporului, în care trădările sunt la ordinea zilei și totul se poate negocia.

În prim-planul poveștii se află fictivul politician francez Philippe Rickwaert, personaj interpretat excelent de Kad Merad, un tip ros de ambiții, fără scrupule, al cărui țel este să câștige și să păstreze puterea, mereu și mereu, indiferent de circumstanțe. Nu-i iese întotdeauna, nici măcar lui, motiv pentru care este pus la pământ de câteva ori, de rivali sau foști colegi care se transformă astfel în dușmani. Însă Baronul Negru, cum ajunge să i se spună, va găsi soluția pentru a reveni acolo unde contează, în arena politică, reinventându-se de mai multe ori, dar și sacrificând tot sau aproape tot, într-un demers care îi va arunca în aer viața personală.

Alături de Kad Merad, în „Baron noir” mai joacă, în acest al doilea sezon al poveștii, Anna Mouglalis (este Amélie Dorendeu), Hugo Becker (în rolul Cyril Balsan), Pascal Elbé (Stéphane Thoringny), Astrid Whettnall (Véronique Bosso) și François Morel (Michael Vidal).

„Borgen” (2010 – , Danemarca) – Netflix

„Borgen” sau „Castelul”, numele în limbaj colocvial al Palatului Christiansborg, sediul parlamentului danez, dar şi al biroului prim-ministrului, este un serial transmis de Netflix şi realizat de televiziunea daneză acum aproape 10 ani. Inspirat din viața reală, producția prezintă viaţa şi cariera politică a unei femei care devine prim-ministrul Danemarcei.

Adam Price este co-scriitorul și dezvoltatorul seriei, împreună cu Jeppe Gjervig Gram și Tobias Lindholm. Serialul a fost difuzat în majoritatea țărilor europene, precum și în SUA, Canada, Mexic, Coreea de Sud, Japonia, India, Australia și Noua Zeelandă.

Anul trecut, a fost anunțat un nou sezon, într-un parteneriat între Netflix și DR, care va fi difuzat în 2022.

„Miliarde / Billions” (2016 -, SUA)- HBO

Laureații cu Emmy și Globul de Aur Paul Giamatti și Damian Lewis sunt protagoniștii unui serial dramă complex despre puterea politică a marilor finanțe din New York. Genialul și ambițiosul administrator de fonduri speculative Bobby „Axe” Axelrod (Lewis) și imprudentul, dar abilul, procuror Chuck Rhoades (Giamatti) joacă un joc periculos cu o miză de miliarde. Confruntarea celor doi va combina inteligența, puterea și influența politică. Ciocnirea este iminentă.

Extrem de apreciat de telespectatorii din SUA, serialul menține suspansul de la de la episod la episod, mai ales că apar tot felul de actori cunoscuți și de vedete de tip Metallica și Maria Sharapova.

„Medici: Conducătorii orașului Florența / Medici: Masters of Florence” (2016 -2019, ) – Netflix

Producția, în care joacă și Sean Bean (Ned Stark din „Game of Thrones”), a fost extrem de așteptată de fanii genului.

Acțiunea se desfășoară în Florența anului 1469, când tânărul Lorenzo de Medici (interpretat de Daniel Sharman), fratele său, Giuliano (Bradley James), și un grup de tineri artiști strânși în jurul geniului Sandro Botticelli abandonează trecutul pentru a păși într-o noua era a revoluției creative și politice.

Decizia stârnește un conflict cu liderul altei familii influente din Florența, bancherul Jacobo Pazzi, rol jucat de Sean Bean. Va fi rivalul permanent si puternic al lui Lorenzo Magnificul.

Din distribuție mai fac parte nume ca Daniel Sharman, Bradley James (din „Homeland”) sau Raoul Bova (din „The Tourist”).

Serialul, lansat în 2016, este regizat de Jon Cassar, Jan Michelini si Christian Duguay, și este o coproductie internationala Rai Fiction, Lux Vide, Big Light Production si Altice Group.

„Colony” (2016 – 2018, coproducție) – Netflix

Într-un Los Angeles acaparat de extratereștrii, serialul prezintă o latură unică a situației politice dintr-o lume controlată din exterior. Will Bowman (Josh Holloway din „Lost”) este un fost agent guvernamental care încearcă să se ascundă de Ocupație însușindu-și identitatea unui camionagiu. Deși rațiile oferite oamenilor din clasa muncitoare sunt neîndestulătoare, portocalul din curtea casei produce cele mai căutate monede de schimb, iar Will reușește (cu greu) să își întrețină familia.

„Marseille” (2016 – 2018, Franța) – Netflix

În 2016, când a fost difuzat primul episod, cronicile îl prezentau ca pe fratele mai mic și european al serialului „House of Cards”.

Marseille“ spune povestea lui Robert Taro, interpretat de  Gérard Depardieu, care ocupă funcţia de primar al Marsiliei de la vârsta de 25 de ani. La alegerile municipale acesta intră într-o confruntare directă cu cel pe care l-a ales să-i fie succesor, o persoană tânără şi ambiţioasă. Amândoi îşi folosesc toate strategiile şi tacticile de care dispun pentru a câştiga alegerile, într-o lume în care dominată de egouri, droguri, sindicate şi afaceri politice.

VEZI PROGRAMUL TV
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 07:00 Ştirile PRO TV
  La fiecare final de săptămână, Cosmin Stan va face cuplu cu Andreea Marinescu sau Lavinia Petrea şi împreună le vor aduce telespectatorilor cele mai importante ştiri...
 • 10:00 I Like IT
  Emisiunea traduce IT-ul în limba română cu umor inteligent şi poftă de show, iar Iulia Ionescu face ca noutăţile din Internet şi tehnologie să nu mai pară complicate...
 • 10:30 Superspeed la Pro TV
  "Super Speed" - o emisiune prezentată de Costin Giurgea şi Tudor Bratu, cu maşini, teste incredibile şi vedete care vor fi puse în situaţii inedite. Cei doi jurnalişti...
 • 11:00 Joe şi Ella
 • 13:00 Flicka 3
  Kelly şi-a pierdut tatăl într-un accident rutier şi a rămas să trăiască numai cu mama sa la ferma lor din statul american Wyoming. Ferma Cherry Creek e specializată...
 • 15:00 Detectiv fără voie 12
  Miles Logan (Martin Lawrence) este un hoţ de bijuterii urmărit de neşansă. Căci după ce reuşeşte să fure un diamant uriaş, este trădat de partenerul său şi petrece...
 • 17:00 Masked Singer România
  PRO TV a achiziţionat licenţa de producţie a celui mai spectaculos show de televiziune din lume: "The Masked Singer". Formatul, care a devenit viral şi a creat o...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 20:00 SuperStar România
  Ăsta-i spectacolul! Asta-i televiziunea! Iar acum e rândul tău să "Fii spectacol"! PRO TV aduce în România formatul, fenomen global, urmărit de peste 500 milioane...
 • 23:00 Spionul care mi-a dat papucii 15
  Audrey (Mila Kunis) şi Morgan (Kate McKinnon) sunt două prietene vechi din Los Angeles care se trezesc prinse în mijlocul unei conspiraţii internaţionale. Fostul...
 • 01:15 O noapte nebună, nebună 18
 • 03:15 Femeia alege
  Majda Aboulumosha găzduieşte "Femeia alege", un dating show în care puterea se află în mâna femeilor. Cinci concurente independente, decise să își găsească dragostea...
 • 04:15 Joe şi Ella
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 09:30 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 10:30 Adela
  Două surori înţeleg iubirea faţă de cealaltă diferit. Adela este în stare să renunţe la tot pentru sora ei. Iar, pentru Andreea, tot ce este al Adelei este şi al...
 • 13:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 13:30 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 15:30 Asia Express AP
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:00 iUmor 12
  Cel mai "nebun" juriu din televiziune, format din Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac caută cel mai amuzant român în emisiunea "iUmor", de la Antena 1. De la momente...
 • 22:45 I mai mult iUmor 15
  "iMai mult Umor" este povestea nevăzută din spatele produsului finit iUmor, este spectacolul din spatele spectacolului, a spus Vlad Drăgulin. Actorul va urmări tot...
 • 23:00 Asia Express AP
 • 03:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 04:00 MediCOOL
  Cel mai nou proiect Antena 1, MediCOOL, îşi propune să aducă mai aproape oamenii de medici, pentru a putea primi sfaturi de specialitate. În fiecare săptămână, gazda...
 • 05:00 Hello Chef!
  Antena 1 lansează un nou proiect de cooking - Hello Chef, ce aduce laolaltă săptămânal în bucătărie un chef - Roxana Blenche, un medic cardiolog pasionat de nutriţie...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 06:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 07:30 Apel la consilier
  Din perspectiva experienței de consilier medical, Eva Pavel le va prezenta telespectatorilor soluții și tehnologii inovatoare pentru problemele lor de sănătate...
 • 08:00 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 08:30 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 11:00 Sport, dietă şi o vedetă AP
  Emisiunea "Sport, dieta şi o vedetă" are la bază un program ce se doreşte a fi un stimulent real pentru telespectatori, pentru a face mişcare sub orice formă ar...
 • 11:30 Teleshopping
  Emisiune în care sunt prezentate diferite produse în scopul vânzarii lor catre telespectatorii doritori, prin intermediul unei comenzi telefonice. Află care sunt...
 • 12:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Telespectatorii...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 16:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 18:00 Ştirile Kanal D
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Christian...
 • 19:00 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 20:00 O nouă şansă
  În această toamnă, Andreea Mantea le aduce telespectatorilor Kanal D emoţia regăsirii, a iertării şi a poveştilor de viaţă pline de înţelesuri profunde, odată cu...
 • 22:00 Bravo, ai stil! AP
  "Bravo, ai stil! Celebrities" se pregăteşte să aducă în lumina reflectoarelor o noua generaţie de concurente, cunoscute deja publicului din România. Aspirantele...
 • 00:30 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 01:30 Puterea dragostei AP
  7 femei şi 7 bărbaţi vor locui separat, dar pot petrece opt ore pe zi împreună în Casa Dragostei, în afara acesteia ei neavând voie să se întâlnească. Întrebarea...
 • 04:30 ROventura AP
  ROventura prezintă locuri pitoreşti, obiective turistice şi activităţi de agrement din România, prin ochii a doi prieteni călători, prezentatorii emisiunii: George...
 • 05:30 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV
Program Cinema
RULEAZĂ ASTĂZI LA CINEMATOGRAFELE DIN
VEZI PROGRAMUL CINEMATOGRAFELOR