Homepage  / Vedete româneşti

Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul cozonacului perfect de Crăciun. Rețeta completă și pașii care fac diferența

Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul cozonacului perfect de Crăciun. Rețeta completă și pașii care fac diferența
8

de Redactia Tvmania,

Cozonacul rămâne vedeta mesei de Crăciun, iar versiunea lui Chef Cătălin Scărlătescu este deja celebră pentru aroma intensă și textura incredibil de pufoasă. Secretul? O maia pregătită separat și o umplutură bogată, care transformă desertul într-un cozonac ca la carte.

Maiaua, secretul unui cozonac pufos

Deși rețeta respectă tradiția, Scărlătescu mizează pe un detaliu-cheie: maiaua activată separat.
Obținută din lapte călduț, făină și drojdie, aceasta este lăsată să crească până își dublează volumul, scrie protv.ro. Maiaua oferă elasticitate, aromă și un plus de frăgezime aluatului, fiind elementul care diferențiază cozonacul lui Scărlătescu de unul obișnuit.

Alături de ea intervin laptele în care se dizolvă zahărul, gălbenușurile frecate cu sare și untul gras de calitate — toate contribuind la un aluat suplu, ușor de lucrat.

catalin-scarlatescu3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Ingrediente pentru cozonacul în stil Cătălin Scărlătescu

Ingrediente pentru cozonacul în stil Cătălin Scărlătescu:

  • 1 kg făină
  • 250 g zahăr
  • 450 g lapte
  • 5 ouă
  • 60 g drojdie
  • 300 g unt belgian
  • 500 g nucă
  • 200 g rahat
  • 150 g ciocolată belgiană
  • 30 g portocală confiată
  • 30 g coajă de lămâie
  • stafide

Umplutura bogată – semnătura rețetei

Chef-ul folosește o umplutură generoasă din nuci măcinate, ciocolată belgiană topită, stafide și bucăți de rahat. Foile de aluat se întind, se presară compoziția, apoi se rulează. Pentru un efect spectaculos, rulourile se împletesc înainte de coacere.

Coacere lentă, la temperatură moderată

Scărlătescu pune accent pe coacerea blândă, la o temperatură moderată. Această etapă asigură o crustă frumos rumenită și un interior bine copt, fără să se usuce.

Răbdarea este esențială: de la dospire, la manevrarea aluatului și până la răcirea cozonacilor, fiecare pas contribuie la textura finală, moale și aromată.

Chef Cătălin Scărlătescu poate fi urmărit alături de Chef Sorin Bontea și Chef Florin Dumitrescu la MasterChef, în fiecare luni și marți, de la ora 20.30, la Pro TV.

Foto: Instagram, arhivă tvmania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
Chefi la cuțite
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton