De aproape un deceniu, Richard Abou Zaki trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Alessandra Ferrari, partenera sa de viață și mama fiicei lor.
Ce mesaj a transmis juratul de la Chefi la cuțite
„Nu am văzut-o pe Carlottina de o lună și jumătate, iar pentru mine a fost cea mai lungă și mai grea perioadă. Munca din ultima vreme m-a copleșit și nu a fost deloc ușor. Dar în clipa în care am revăzut-o și am strâns-o în brațe, m-am simțit din nou pe altă planetă.
Carlotta, iubirea mea mică, te iubesc și îți cer scuze în fiecare zi pentru absența mea. Ești totul pentru mine”, a transmis jurat de la Chefi la cuțite pe rețelele sociale.
Richard și-a lansat o carte
Chef Richard Abou Zaki a lansat cartea Cooking my dreams. O călătorie unică printre gusturi, emoții și viziuni, ce dezvăluie cele mai grele momente și cele mai dure experiențe în bucătărie traversate de Chef Richard Abou Zaki, cartea Cooking My Dreams vine cu o prefață semnată de Massimo Bottura, nume cu greutate în istoria gastronomiei mondiale, unul dintre cei mai influenți Chefi la nivel internațional, alături de care Chef Richard a lucrat la restaurantul cu trei stele Michelin Osteria Francescana.
Ediția bilingvă (italiană și română) este desăvârșită de postfața semnată de producătorul show-ului culinar al Antenei 1 Chefi la cuțite Mona Segall, care a redat latura umană a Chef-ului.
În sală s-a aflat și Carlotta, fiica juratului Chefi la cuțite, alături de partenera de viață a acestuia, care l-au susținut în unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 8
Cine este Alessandra, iubita lui Richard Abou Zaki
Chef-ul trăiește o frumoasă poveste de dragoste de aproape opt ani și este tatăl unei fetițe care îi aduce zâmbetul pe buze. Cu toate acestea, Richard se teme să ajungă în fața altarului alături de partenera sa.
Pe Richard și Alessandra îi unește pasiunea pentru gastronomie, așa cum a povestit chiar juratul emisiunii Chefi la cuțite.
„Alessandra este coordonator didactic într-o școală HORECA și așa am cunoscut-o. Eu studiam la această școală, iar ea era coordonator acolo, la ultimul curs, din ultimul an. Ulterior, am început să ne întâlnim și așa s-a înfiripat povestea noastră. Îmi aduc aminte că am petrecut Sfântul Valentin împreună acasă și am gătit un monkfish cu un sos special, iar deasupra am făcut o quinoa friptă. I-a plăcut mult. A, și am făcut și niște creveți marinați cu Martini așa, roșii, pentru că era Sfântul Valentin” , a povestit Richard, în cadrul unui interviu acordat Revistei Viva!

VEZI GALERIA FOTOPOZA 3 / 8
Despre Richard Abou Zaki
Chef Richard Abou Zaki e îndrăgostit de bucătărie încă de când era copil. Gătește de la vârsta de 8 ani, când rămânea singur acasă pentru că mama lui lucra într-o fabrică. S-a născut la Piatra Neamț, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Și-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia.
După un an și jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori.
După mai bine de 3 ani petrecuți aici și-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. Astfel, Richard a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. În prezent deține 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile.
Foto: Instagram
Citește și:
Newsletter zilnic TVMania!
Tot ce merită să știi despre TV, vedete și streaming direct în inboxul tău.