Homepage  / Seriale / Seriale americane

Apreciatul serial „Doctorul cel bun” va avea un spin-off, cu o eroină în rolul principal

Apreciatul serial „Doctorul cel bun” va avea un spin-off, cu o eroină în rolul principal

de Andreea Hentea,

Serialul „Doctorul cel bun”, un succes extraordinar în Statele Unite, foarte iubit și de publicul de la noi după ce a fost difuzat atât de AXN, cât și de Netflix, va avea un spin-off. La ABC se lucrează deja la episodul pilot al noului serial derivat din povestea cu Freddie Highmore în rolul strălucitului doctor Shaun Murphy. Acesta este plasat în mediul juridic și are în rolul principal o avocată, scrie deadline.com.

După ce a realizat „The Rookie: Feds” (care se va lansa pe 7 septembrie), un spin-off după serialul „Recrutul” / „The Rookie” (lansat în 2018), postul ABC își îndreaptă atenția spre un serial derivat din apreciatul „Doctorul cel bun”/ „The Good Doctor”. Fanii din România au urmărit serialul la Netflix timp de patru sezoane, iar la AXN inclusiv sezonul cinci.

Sezonul șase din „Doctorul cel bun” se va lansa pe 3 octombrie, iar rețeaua ABC are în plan un serial derivat din el, plasat în mediul juridic, care se va numi „The Good Lawyer”. Acesta va avea aceiași producători executivi cu „Doctorul cel bun” – David Shore și Liz Friedman.

La fel ca în cazul serialului „Recrutul”, cu Nathan Fillion (al cărui spin-off o are în rolul principal, al unei agente FBI, pe Niecy Nash), spin-off-ul serialului „Doctorul cel bun”, în care rolul principal era jucat de Freddie Highmore, va avea o protagonistă în loc de un protagonist. Pilotul noului serial va fi lansat simultan cu sezonul al șaselea din „Doctorul cel bun”, scrie Deadline.

Bunul doctor și buna avocată

Se pare că două personaje din viitorul serial „The Good Lawyer”, Joni, eroina principală, o tânără avocată, dar și Janet, o avocată mai experimentată, vor apărea inclusiv într-un episod viitor din „Doctorul cel bun”, rolurile nefiind încă distribuite cuiva. Povestea cu avocați scrisă de David Shore și Liz Friedman o va avea în centru pe Joni, o tânără de douăzeci de ani care se luptă cu tulburarea sa obsesiv-compulsivă, dar este o avocată strălucită. Ea ajunge să îl apere pe dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore), când acesta are ceva probleme cu legea.

Relativ nouă în firma de avocatură de succes la care s-a angajat, Joni este amuzantă, dornică să se afirme, sigură pe sine, dar este și anxioasă. Ea face parte din echipa care asigură apărarea dr. Shaun Murphy.

În ciuda faptului că a absolvit fără probleme cursurile Facultății de drept și a avut un rezultat excelent la examenul pentru barou, Joni este afectată destul de serios de simptomele afecțiunii ei, atât în viața profesională, cât mai ales în cea personală. Ea nu și-a dorit niciodată să fie tratată diferit ca urmare a tulburării ei și este adesea jenată de simptomele sale.

Joni este o avocată foarte bună, care își folosește atenția la detalii, supra-gândirea compulsivă și abilitățile analitice ca pe o superputere, dar a fost forțată să amenințe propria firmă cu un proces (pentru încălcarea Legii americanilor cu dizabilități) atunci când a fost pe punctul de a o concedia din cauza tulburării sale.

Rolul nu a fost încă distribuit niciunei actrițe, însă în notele de scenariu figurează ca fiind deschis tuturor etniilor și abilităților.

Janet, pe de altă parte (cealaltă eroină care va apărea și în „Doctorul cel bun”), este posesoarea unui intelect remarcabil, o avocată experimentată și un partener foarte apreciat în firmă.

The Good Doctor

Ea l-a reprezentat pe Dr. Aaron Glassman (Richard Schiff) în mai multe chestiuni legale de-a lungul a treizeci de ani, așa că el apelează la ea pentru a-i reprezenta protejatul, pe dr. Shaun.

Când Shaun declară însă că vrea să fie reprezentat de Joni, cinica Janet este forțată să-i cedeze acesteia cazul. Chiar dacă Joni și Janet seamănă cu duo-ul mentor-discipol format din dr. Glassman și dr. Shaun în „Doctorul cel bun”, dinamica celor două personaje feminine este foarte diferită, spun producătorii, cel puțin la început.

Rețeta actuală a succesului

Extinderea poveștii din „Doctorul cel bun” a fost mereu un obiectiv pentru postul ABC, care a procedat la fel și cu „Anatomia lui Grey” (căruia i-a lansat spin-off-ul „Station 19”, în 2018) și care va face la fel cu „Recrutul”. Producătorii de la ABC și Sony TV au ținut cont de faptul că acest gen de poveste este foarte atractivă pentru rețelele de difuzare de astăzi, aceste seriale dramatice procedurale tinzând să atingă cel mai ridicat nivel de popularitate.

Fostul președinte al studiourilor Sony TV, Jeff Frost, a lansat deja ideea unui potențial spin-off pentru „Doctorul cel bun” într-un interviu acordat Deadline anul trecut.

„Cred că există întotdeauna o posibilitate de a continua, este ceva ce ne-ar plăcea să vedem că se întâmplă. Evident, nu vrem să facem nimic care să afecteze producția originală, dar în același timp credem că există un potențial pentru așa ceva”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te