Homepage  / Vedete româneşti

Rețeta Majdei Aboulumosha de ficăței la tigaie. Care este secretul vedetei pentru un preparat fraged

Rețeta Majdei Aboulumosha de ficăței la tigaie. Care este secretul vedetei pentru un preparat fraged
8

de Adriana Diură,

Majda Aboulumosha a revenit în platoul emisiunii Vorbește Lumea, unde le-a propus telespectatorilor o rețetă rapidă și sățioasă, perfectă pentru momentele în care timpul nu permite preparate complicate. Vedeta a pregătit ficăței la tigaie, serviți alături de un piure cremos, combinația ideală pentru un prânz gustos sau o cină reconfortantă.

Care este secretul Majdei pentru prepararea ficățeilor de pui

Îndrăgita actriță poate fi văzută în fiecare luni și miercuri la emisiunea matinală Vorbește lumea de la Pro TV, unde pregătește rețete delicioase.

Secretul rețetei, dezvăluit chiar de Majda, stă în gătirea lentă a ficățeilor și în folosirea laptelui, care ajută la frăgezirea acestora și le oferă o textură fină, scrie protv.ro.

Rețeta prezentată de Majda – Ficăței la tigaie cu piure

Ingrediente pentru ficăței

  • 700 g ficăței
  • 2 cepe
  • 3–4 căței de usturoi
  • 150 ml apă sau vin alb
  • Lapte pentru înmuiat ficățeii
  • Piper
  • Boia dulce
  • Sare (adăugată abia la final)
  • Pătrunjel proaspăt

Ingrediente pentru piure

  • Cartofi
  • Lapte
  • Unt

Mod de preparare – Pregătirea ficățeilor

  • Ficățeii se țin aproximativ 30 de minute în lapte pentru a deveni mai fragezi.
  • Se toacă ceapa și usturoiul.
  • Într-o tigaie se călesc ceapa și usturoiul până devin ușor aurii.
  • Se așază ficățeii în tigaie și se gătesc aproximativ 3–4 minute pe fiecare parte.
  • Se adaugă 150 ml de apă sau vin alb.
  • Preparatul se lasă la foc mic, gătit lent, până când ficățeii devin moi și aromați.
  • Se asezonează cu piper și boia dulce. Sarea se pune la final, pentru a evita întărirea ficățeilor.
  • Se presară pătrunjel proaspăt tocat.
majfa1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Prepararea piureului

  • Cartofii se fierb în apă cu puțină sare.
  • După fierbere, se pasează.
  • Se adaugă unt și lapte cald până se obține un piure fin și cremos.
  • Farfuria pregătită de Majda a combinat perfect piureul catifelat cu ficățeii fragezi și aromele discrete de ceapă și usturoi.

Cine este Majda Aboulumosha

Majda este cunoscută mai ales pentru rolul său din serialul „Inimă de Țigan”, unde a interpretat-o pe Lenți. 

Ea a prezentat „Vorbește lumea”, alături de Emily Burghelea și Cosmina Păsărin. Majda a fost gazda emisiunii Femeia alege la Pro 2 (actualul Acasă TV).

Vedeta a participat la emisiunea Survivor România. Înurmă cu câțiva ani, ea a prezentat la Antena Stars emisiunea Showbiz report, alături de Andrei Ștefănescu, iar în trecut a fost asistenta lui Cristi Brancu în cadrul emisiunii Agenția VIP.

Majda a împlinit 38 de ani și are o fetiță pe nume Jacqueline

Foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Cel mai nou VIDEO
PE ACELAȘI SUBIECT
Chefi la cuțite
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton