Dincolo de duelul pentru ultimul șorț al fiecărei ediții din audiții, care se va desfășura în „Camera Încinsă”, noul sezon „MasterChef” care începe în această toamnă la Pro TV aduce în fața telespectatorilor și alte provocări. Despre ce este vorba vom afla pe larg, din cele ce urmează, direct de la Chef Florin Dumitrescu…
Gata vara, gata vacanța… începe un nou sezon de „MasterChef”, în care apare pe lângă „Da” și „Nu”, varianta: „Poate”. Concurenții primesc acest răspuns de la voi. Cât de comod a fost să dați acest răspuns în audiții?
Nu pot să spun că a fost comod, însă apariția variantei „Poate” ne-a oferit șansa să mai avem o mică probă de duel culinar, ca să-i spunem așa, în urma căruia să putem alege cea mai bună farfurie dintre cele care au primit un „poate”. A fost interesant!
Dacă în sezonul trecut ați gustat pietre, la propriu, acum care sunt preparatele din audiții care v-au lăsat fără replică?
După sezonul trecut, s-a întâmplat ceva în rândul celor care s-au înscris. Concurenții care au venit la casting au fost foarte mulți și extrem de buni. Selecția a fost cumplit de grea. Iar în concurs, adică la televizor, apar cei mai buni dintre cei buni.
O să vedeți oameni care sunt foarte greu de pus în dificultate, oameni care gătesc aproape ca profesioniștii, oameni care știu să combine bucătăria coreeană, de exemplu, cu cea românească într-un fel la care puțini se gândesc, avem concurenți care au mâncat în restaurante cu stele Michelin și au foarte mari pretenții de la ei.
Concurenți care ne reprezintă foarte sus în diaspora, oameni cu care ne mândrim și care, prin natura muncii lor, știu cum se mănâncă în restaurante cu pretenții. Avem, de asemenea, concurenți care locuiesc la țară, dar care au trăit în străinătate și știu să facă minuni dintr-un homar, sunt multe exemple… În condițiile astea, competiția devine dură, intensă, orgolioasă. O să vedeți oameni determinați să câștige, oameni care sunt puși în situații din care nici profesioniștii nu ies ușor, iar ei se descurcă admirabil. De aceea, în acest sezon, probele sunt mai neașteptate ca niciodată, pentru că avem pe cine provoca. Iar imprevizibilul apare aproape la fiecare episod.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 14
Și cum sunt noii concurenți?
Garnitura de concurenți a sezonului 10 poate fi descrisă simplu „ca de nota 10”. Avem oameni cu meserii inspiraționale, oameni care ne fac cinste atât în țară, cât și în afara granițelor. Din punct de vedere culinar, avem concurenți spectaculoși și foarte bine intenționați!
Din promo-uri, foarte mulți dintre telespectatori au aflat ce este un… gheridon, acea măsuță de servit…
Gheridonul „MasterChef” este cel mai recognoscibil trademark al emisiunii noastre, bineînțeles după șorțul „MasterChef”. Gheridonul este practic un accesoriu folosit în restaurante, de regulă pentru preparatele care necesită un quelque chose spectaculos sau preparare direct la masa clientului.
Care sunt cele mai neobișnuite feluri în care voi ați fost serviți, de-a lungul timpului?
Am avut ocazia să fim serviți în feluri inimaginabile și în cele mai interesante ipostaze. Dar acum aș putea spune că cel mai neobișnuit pentru mine a fost să mănânc miel din mâna bucătarului din piața Medina, vedeți „Pe drumul gustului”. Dar, de-a lungul anilor, am mâncat, pe lângă pietre, tot felul de insecte, gândaci, șerpi, crocodili… Ce să zic? Concurenții sunt foarte inventivi!
Dar cele mai extravagante locuri în care ai gătit?
Niciuna dintre filmările exterioare nu este una obișnuită. Toate vă vor surprinde prin competiția foarte dură între caracterele puternice ale acestui sezon. Dacă mă întrebați de locuri exclusiviste, vă pot spune doar că avem un episod în care concurenții gătesc și joacă golf în același timp, iar la masă vin oameni cu mari pretenții de la mâncare.
Iar când veți urmări episodul în care vom celebra 30 de ani de PRO TV, o să vedeți din nou cât de sus este standardul de gătit și de servit din acest sezon. Bucătăria MasterChef urcă anul ăsta la nivel de ingrediente, gătit, plating și musafiri acolo unde îi este locul, adică foarte sus. Uneori atât de sus, încât concurenții noștri îi vor surprinde chiar și pe profesioniști.
Și tot în acest sezon apare și un fel de duel între voi, la probele din exterior. Cât de mult v-ați sabotat?
Nu putem spune sabotat, fiind vorba de faptul că alegerea echipelor nu ne aparține și nici păstrarea lor pe toată durata sezonului. Daaaar, au fost câteva momente tensionante pe care le-am trăit, bineînțeles, cu colegul meu, Scărlătescu… Ne știți doar, după atâția ani, dacă suntem puși în situația de a ne duela, noi chiar ne luăm în serios!
Dacă ar fi să vă asemuiți între voi cu un condiment pe care îl folosiți des în bucătărie, care ar fi acela? Și de ce?
Cred că cel mai bine lui Scărlătescu i s-ar potrivi ardeiul iute, fiind neastâmpăratul grupului și cel care ne arde cel mai des, iar pe marele pescar Bontea l-aș asemui cu maghiranul, fiind un condiment despre care se cântă în Oltenia cu atâta patos, i se potrivește de minune. El fiind foarte mândru că vine din patria prazului, a „măslinelor” și a șteviei.
Cum se anunță toamna aceasta pentru tine? Dincolo de show-ul de la Pro TV…
Toamna aceasta îmi este foarte plină, multe proiecte personale care încep să prindă aripi și să iasă la suprafață, mult timp nu am avut curaj să îmi pot strecura în programul prea încărcat și proiecte în afara televiziunii, dar astăzi pot, în sfârșit, să mă gândesc și la chestii personale cărora să le dedic timp și energie. Dezvolt câteva proiecte și pe plan profesional, cu siguranță veți afla la momentul potrivit! Până atunci, abia aștept lansarea noului sezon „MasterChef”!
Foto: Pro TV; Instagram

VEZI GALERIA FOTOPOZA 7 / 14
Abonează-te la newsletterul TVMania și primești direct pe email cele mai noi știri și recomandări TV! https://shorturl.ringier.ro/newsletter-tvmania
Citește și: