Homepage  / Vedete româneşti

Cine este Elena Mogîldea, interpreta Giei Ruben în „Adela”. Actrița s-a căsătorit cu Bubu Cernea. EXCLUSIV

Cine este Elena Mogîldea, interpreta Giei Ruben în „Adela”. Actrița s-a căsătorit cu Bubu Cernea. EXCLUSIV
9

de Cătălina Matei,

Originară din Republica Moldova, Elena Mogîldea este una dintre cele mai simpatice figuri din serialul „Adela” de la Antena 1. Cu un zâmbet irezistibil și o charismă ce trece ușor de sticla ecranului, tânăra în vârstă de 30 de ani i-a cucerit nu doar pe telespectatori ci și pe proaspătul ei soț, Bubu Cernea, toboșarul Irinei Rimes. Cum a început povestea lor? Și ce se întâmplă în serialul de la Antena 1? Aflăm imediat!

Elena Mogîldea a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și și-a luat licența în același domeniu la Universitatea de Stat din Republica Moldova. A prezentat acolo emisiuni de radio și de TV, iar pentru o perioadă a fost și asistenta Irinei Rimes.

Gia Ruben… este primul tău rol într-un serial TV. Îți mai amintești cum a decurs prima ta zi de filmare la „Adela”?

Da, este primul meu rol într-un serial și sper că am reușit să fac un personaj iubit de către public.  Uitându-mă acum în urmă, nu cred ca era un alt rol care să mi se potrivească mai bine. Îmi va fi dor de Gia, aşa cum era ea. În primul rând pentru că este prima mea experiență într-un serial TV și în al doilea, pentru că este un personaj colorat, plin de viață și cu visuri mărețe.

Așa zăpăcită cum era, copilăroasă poate, dar în același timp matură, focusată pe dorința ei de a prezenta știri adevărate și de o juca pe Marta Criminala.

Prima zi de filmare îmi amintesc că a fost la Izvorani, Gia venea la prietena ei Mona, pentru ora de Pilates. Respectiv, ținuta era una de sport, bustieră și colanți. La vremea respectivă eram mai pudică, eu dacă mergeam la sală îmi luam musai și un tricou deasupra bustierei. Îmi amintesc că atunci când s-a dat acțiune, am lăsat halatul de pe mine, am intrat în cadru, mi-am spus replica și am zbughit-o pe scări sus, ceea ce evident că nu a fost bine și a trebuit să dăm câteva duble, până m-am relaxat și a ieșit secvența așa cum trebuia să iasă. Și aici am avut noroc de colegi și o echipă înțelegătoare, care m-au îndrumat și m-au ajutat să-mi depășesc emoțiile și să-mi temperez bucuria de a fi acolo, alături de actorii cu care am crescut văzându-i la TV.

Dintre colegii tăi din distribuție, de la cine ai „furat” meserie? 

Atunci când lucrezi într-o asemenea echipă cum a fost cea a noastră, la „Adela”, și-ți admiri toți colegii, vrei nu vrei furi câte ceva de la fiecare. Ceea ce am făcut și eu, dar … recunosc, cel mai mult am încercat să fur de la Anca Sigartău și Carmen Ionescu. Două femei minunate și două actrițe remarcabile, de la care am avut norocul să primesc și câteva sfaturi de-a lungul filmărilor. Sfaturi de care am încercat să țin cont și care m-au ajutat în conturarea personajului meu. 

Ce ne poți dezvălui din intriga ultimului sezon al serialului? Prin ce provocări va trece personajul tău? 

În ultimul sezon lucrurile se complică și mai mult. Apar personaje noi, povești de dragoste, secrete, adevărări și… iar secrete. Cert este că „războiul” dintre Adela și Andreea încă nu s-a terminat și acum urmează lupta finală, pentru dreptate și o viață liniștită. Fiecare personaj are de învățat câte o lecție și rămâne de văzut cui îi va reuși. Este un sezon plin de suspans, sezon în care vom plânge alături de personaje și vom trăi fiecare moment alături de ele. Atât de intens va fi.

Și cum fiecare personaj are câte o provocare, Gia va fi pusă în situația de a accepta un nou șef la televiziune, când ea credea că i se cuvine ei acest post. O mare provocare e să scape și de Adi și să râmână doar ea în centrul atenției, și apoi, să nu uităm de domnul Ionescu, care îi face zile negre în continuare. Sau ea lui, aici nu e foarte clar încă, dar vom afla începând cu data de 25 august, pentru că începând de atunci, #dacaejoieAdela.

Ai absolvit jurnalismul și actoria în Republica Moldova… cum ai ajuns în România?

În România am ajuns din marea dorință de a ajunge actriță de seriale, dar și prezentatoare de știri. 🙂 Știam că aici sunt mult multe oportunități și mă gândeam la mutarea mea încă din facultate. Lucrurile s-au aranjat într-un mod frumos în Chișinău și în anul doi de facultate am câștigat un casting pentru prezentator TV, la televiziunea națională și de acolo lucrurile au curs firesc, facultate și job, apoi mutarea la un alt post TV și Radio.

În anul 2016, trustul Media la care activam și-a sistat activitatea pe perioada verii și atunci am știut că este momentul să fac această schimbare. Când am venit, m-am înregistrat la câteva agenții de casting prin intermediul cărora am jucat în câteva reclame. Am dat și castinguri pentru emisiuni TV și radio, dar nu le-am luat, și evident că am fost destul de dezamăgită. Acum însă, îmi dau seama că nu am fost îndeajuns de pregătită atunci și că nu acolo era locul meu.  

În schimb, la patru ani după ce am venit în România, am fost pregătită pentru Gia 🙂 Și ori de câte ori voi avea ocazia, îi voi mulțumi doamnei Ruxandra Ion și echipei de producție, cărora le sunt profund recunoscătoare pentru că mi-au dat această șansă. 

Trebuie să lupți pentru visul tău, să nu te abați din drum, și este foarte important să fii înconjurat de prieteni care au încredere în tine și te susțin, așa cum a fost în cazul meu. 🙂 

Ai lucrat și cu Irina Rimes. Presupun că așa l-ai întîlnit pe Bubu Cernea, acum soțul tău. Cum a început povestea voastră de dragoste?  

Așa este. Pe Bubu l-am cunoscut într-o dimineață superbă de toamnă, în 2017, la o emisiune radio, unde am mers cu Irina, pe atunci fiind asistent manager în proiectul ei. Evident că nu știam mare lucru despre el, în afară de Lala Band, și că acum era toboșarul Irinei, deci nu eram vreo fană înfocată care să sară pe el de cum l-a văzut. 🙂 

După ce au repetat piesa, el a venit la mine și s-a prezentat cu următoarele cuvinte: „Bună, eu sunt Bubu și tu vei fi soția mea”. Evident că am râs și am zis, ce nebun e băiatul ăsta. Apoi au început discutiile, tatonările, eu eram după o despărțire și nu aveam chef de altă relație. Abia în 2018, i-am oferit o șansă. 🙂 Îmi amintesc că eram la petrecerea de ziua lui și mă uitam la el, îmi plăcea cum era îmbrăcat (nu stiu de ce doar atunci remarcasem asta, pentru că el se îmbracă foarte misto în fiecare zi) și mă gândeam, băiatul ăsta chiar arată bine. :))  Am dansat pe piesa Yellow de la Coldplay.

Și așa cum spun versurile piesei, „uită-te la stele, uite cum strălucesc pentru tine” din acel moment, o stea a strălucit doar pentru noi doi, și azi, la o distanță de cinci ani, sunt soția lui și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru el. Nici nu-mi puteam dori un soț mai minunat. 

Și cum e viața din ipostaza de soție? Urmează și ceremonia religioasă? 

Este la fel de minunată ca înainte. Desigur că mă simt un pic diferit, prin prisma statutului de soție, dar doar la nivel psihologic. Comportamental, relația noastră nu s-a schimbat.

Nu ne-am transformat în alte persoane imediat după căsătorie, așa cum se întâmplă în unele cupluri, atunci când își schimbă radical comportamentul doar pentru că au un act care îi leagă. Bine, adevărul este că suntem abia la început. HaHaHa. Glumesc. Suntem ambii suficient de maturi încât să ne păstrăm dragostea, respectul și comunicarea dintre noi. 

Ne dorim să facem și ceremonia religioasă, tot vorbim pentru anul 2023, dar încă nu ne-am apucat de pregătiri și nu avem nici nașii. Probabil după ce vom pune la punct acest aspect vor fi mai ușor de stabilit și celelalte detalii.

Ce urmează după „Adela”? În ce alte proiecte ești implicată? 

Momentan sunt în vacanță și toată activitatea este pe pauză. cât despre întrebarea ce urmează după “Adela”, pot doar să vă spun că am planuri mari. Urmează ceva, care sigur va fi o alta etapă minunată din viața mea, dar încă nu vă pot da detalii. 🙂 

Și cum ești tu dincolo de camerele de filmat? Ce îți place să faci când ai timp numai pentru tine?

În primul rând încerc să fiu în continuare omul Elena, cel pe care-l știau familia și prietenii, de dinainte de a fi actrița Elena. Pe cât de mult îmi place să fiu înconjurată de oameni, pe atât de mult îmi place și să am momentele mele de relaxare. Pe lângă o carte bună, un film bun și muzică, îmi place să și gătesc, mă relaxează. Iar din câte mi-a spus familia, gătesc și bine 🙂 Mai nou m-am reapucat de croitorie, un hobby încă din copilărie, de când mi-am făcut costum pentru concursul Miss Ecologie și am tăiat toți sacii de făină și cartofi pe care îi aveau ai mei în podul casei. Aveam și atunci activitate multă. 🙂 

De vacanță ai avut parte? Pe unde ai ajuns?

Da. După ce s-au terminat filmările pentru ultimul sezon, ne-am luat cu toții vacanța binemeritată. 

Eu am mers o săptămână acasă la părinți, unde am încercat să-i ajut cât de mult am putut la treburile casnice. Am strâns o parte din roada din acest an, am făcut cu mama dulceață și murături pentru iarna care vine. Pentru mine, care nu mai fac aceste lucrurile în mod constant, este o relaxare. Conexiunea cu natura și casa părintească îmi dau o energie fantastică. 

Acum urmează să plec împreună cu soțul în „săptămâna de miere” ca să-i spun așa, 🙂 pentru că după cununia civilă am fost ocupați amândoi și abia acum am reușit să ne sincronizam cu timpul, dar nu ne plângem, suntem recunoscători că avem de muncă.

Elena-Mogildea-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE
Program TV

PRO TV
 • 06:00 Ştirile Pro TV
  Ziua începe când Mihai Dedu şi Lavinia Petrea/Andreea Marinescu dau trezirea, Neti Sandu descrie şansele ca speranţele să prindă viaţă, când Florin Busuioc aduce...
 • 10:30 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 13:00 Ştirile Pro TV
  În mijlocul zilei şi din mijlocul evenimentelor, reporterii transmit cele mai noi şi complete informaţii pentru Ştirile de la ora 13:00. Nevoia oamenilor de a fi...
 • 14:00 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 15:00 La Măruţă AP
  Cătălin Măruţă a pregătit împreună cu echipa sa rubrici noi, filmări inedite, invitaţi cu poveşti surprinzătoare, dar şi subiecte ale momentului, exclusivităţi şi...
 • 17:00 Ştirile Pro TV
  Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile...
 • 18:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • 19:00 Ştirile Pro TV
  Andreea Esca vine în fiecare seară, de luni până vineri, începând cu ora 19:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a prezenta principalele subiecte ale zilei. Realitatea...
 • 20:30 Clanul 12
  O acțiune ce nu trebuie ratată. O distribuție ce va ridica fiecare scenă la cel mai înalt nivel. O poveste încărcată de intrigi și momente neașteptate. Bazat pe...
 • 23:00 Ştirile Pro TV
  Echipa de jurnalişti de la "Ştirile PRO TV" aduce în fiecare zi, în principalele jurnale, cele mai importante subiecte ale zilei, abordate cu mult profesionalism....
 • 23:30 Misiune imposibilă: Declinul 12
 • 02:15 Lecţii de viaţă AP
  "Lecţii de viaţă" este o producţie de tip ficţiune, bazată pe situaţii şi întâmplări reale, din viaţa cotidiană a familiilor. Sunt prezentate diverse situaţii inspirate...
 • 03:00 Vorbeşte lumea AP
  "Vorbeşte lumea" a pregătit subiecte interesante, pe care prezentatorul emisiunii, Cove, le va dezbate în direct, de luni până vineri. În ajutorul lui Cove, în platoul...
 • 05:00 Ce spun românii
  Emisiunea prezentată de Cabral Ibacka este o competiţie amuzantă între două familii, care concurează pentru a câştiga premii substanţiale. Atmosfera din platou este...
 • Vezi tot programul zilei
Antena 1
 • 06:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 08:00 'Neatza cu Răzvan şi Dani
  De luni până vineri, de la ora 8, Răzvan şi Dani îți dau Neatza la Antena 1! Alături de Nicolai Tand, Ramona, Florin Ristei și Cătălin Oprișan, ai 4 ore de bună...
 • 12:00 Observator
  Andra Petrescu, Andreea Țopan și Valentin Butnaru fac echipă la pupitrul Observator Antena 1, de la ora 12.00. Programul s-a impus drept lider al segmentului orar...
 • 14:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 16:00 Observator
  Olivia Păunescu şi Florin Căruceru prezintă, de luni până vineri, Observator ora 17. Cătălin Oprișan intră în rolul de povestitor din culisele marilor povești de...
 • 17:00 Mireasa AP
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 18:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • 19:00 Observator
  Observatorul Antenei 1 este construit ca un jurnal de atitudine, în care subiectele mari, grave, naţionale contează şi nu suferă în competiţia cu soluţia facilă...
 • 20:30 Chefi la cuţite AP
  Cea mai iubită emisiune culinară revine cu un sezon "de poveste", ce va dezvălui experienţele, dar şi motivaţiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase...
 • 00:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 00:30 Kingsman: Cercul de Aur 12
  În "Kingsman: Cercul de Aur", eroii noştri fac faţă unor noi provocări. Atunci când sediul agenţiei este distrus iar lumea este ostatică, călătoria lor îi conduce...
 • 03:00 Observator
  Sub sloganul "Vezi ce trăieşti", Observatorul Antenei 1 trece într-o nouă etapă. Modificări majore vor avea loc atât la nivel vizual şi tehnic, cât şi la nivelul...
 • 04:00 Mireasa
  Dupã o binemeritatã pauză, în care şi-a dedicat timpul celor doi copii ai familiei, Simona Gherghe revine în forţă pe micile ecrane, într-un proiect cu totul nou...
 • 05:00 Preţul cel bun
  "Prețul cel bun" ("The Price is Right") este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții concurează pentru a câștiga premii în bani și produse...
 • Vezi tot programul zilei
Kanal D
 • 07:00 Teo Show AP
  Plină de energie şi de poftă de viaţă, Teo Trandafir, împreună cu Bursucu', le aduce telespectatorilor, cu umorul atât de apreciat de români, noi poveşti seducătoare...
 • 09:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D le oferă telespectatorilor informațiile de care au nevoie în fiecare dimineață. La pupitul grupajului informativ de la ora 07:00 se va afla Cristina...
 • 10:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 12:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Echilibrata...
 • 13:00 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • 15:00 Jocul cuvintelor cu Dan Negru AP
  În fiecare ediţie a emisiunii, 5 concurenţi se află faţă în faţă cu Dan Negru, pentru a-şi testa vocabularul şi spontaneitatea. Înţelegerea sensurilor şi uşurinţa...
 • 16:30 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 19:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 20:00 Aripi frânte AP
  În centrul poveştii se află Zeynep (Melis Tüzüngüç), Emre (Emir Ozden), Cemre (Gizem Günes) şi sora lor mai mică, Aysun (Eliz Nese Çagin), care rămân într-o sărăcie...
 • 23:00 Tu Urmezi! AP
  Dan Negru vine în faţa milioanelor de telespectatori cu un game show revoluţionar, ce îmbină concursul de cultură generală şi entertainmentul. Concurenţii stau la...
 • 01:00 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 02:00 Casa Iubirii AP
  14 concurenţi, 7 fete şi 7 băieți, vor intra în Casa iubirii pentru a-şi găsi dragostea, iar Andreea Mantea le va fi alături pe tot parcursul show-ului, ghidându-i...
 • 04:45 Ştirile Kanal D AP
  Ştirile Kanal D conectează zi de zi pe telespectatorii la realităţile sociale, economice, politice şi mondene, din perspectiva omului şi pentru omul obişnuit. Silvia...
 • 05:15 În căutarea adevărului AP
  Ernest porneşte "În căutarea adevărului", la Kanal D! Îndrăgitul prezentator revine în casele telespectatorilor cu o nouă emisiune, "În căutarea adevărului", un...
 • Vezi tot programul zilei
VEZI PROGRAMUL TV